Akár 28 GB/s sebességre is képes, a maximális tárhelykapacitása pedig 32 TB.

Máris feszegeti a PCI Express 4.0 szabványt használó szilárdtest-meghajtók határait a Gigabyte, az AORUS Xtreme AIC SSD modellje 28 GB/s szekvenciális olvasási, továbbá 26,6 GB/s szekvenciális írási sebességre képes. Első pillantásra sokan videokártyának nézhetik, a teljes hosszúságú PCI Express foglalatba bedugható kütyü két hűtőventilátort kapott, a tárolókapacitása maximum 32 TB.

Gigabyte AORUS Xtreme AIC SSDForrás: Gigabyte

Az elképesztő adatok láttán a tapasztaltabbak valószínűleg sejtik, hogy honnan fúj a szél: a kártya belsejében nyolc darab M.2 SSD található, amelyek működését egy Phison PS5018-E18 vezérlőchip hangolja össze. A meghajtók RAID 0 tömbbe vannak szervezve, így az operációs rendszer egyetlen meghajtóként látja a nyolc külön egységet, ez teszi lehetővé a hihetetlen maximális írási és olvasási sebességek elérését is.

Hírünk írásáig a Gigabyte nem árulta el, hogy mikortól és mennyiért lesznek kaphatóak az AORUS Xtreme AIC SSD különféle kapacitású és sebességű modelljei. A chiphiány miatt nem lenne meglepő, amennyiben hónapokat kellene várni a piacra kerülésére, bár erősen posztergyerek csúcstermékről van szó, ténylegesen amúgy is kevesen lennének képesek vagy hajlandóak megvásárolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!