A Snapchat másolásába kezdett a WhatsApp

whatsapp,app,repülés
Vágólapra másolva!
Lehetőség lesz önmegsemmisítős képek és videók küldésére.
Vágólapra másolva!

Újabb régóta várt fejlesztés tesztelésébe kezdett az androidos mobilappjának bétájában a WhatsApp, mostantól lehetőség van a címzett által csak egy alkalommal megtekinthető fotók és videók küldésére. A Snapchat által kitalált, a gyakorlatban jellemzően meztelen képek küldözgetésére használt lehetőség a chatappban tavaly bevezetett, önmegsemmisítős beszélgetések funkció kiterjesztése.

A kép csak illusztráció Forrás: Webster2703 / Pixabay

Fontos tudni, hogy az egyszer megnézhető képek funkció hamis biztonságérzetet adhat, maga a WhatsApp is figyelmeztet a használatakor, hogy képernyőképezéssel másolat készíthető az önmegsemmisítősnek szánt anyagokról. Ennél diszkrétebben egy másik eszköz kamerájával is rögzíthető az érzékeny anyagokat megjelenítő eszköz kijelzője, így kikerülhető a képkészítésről való riasztás megjelenése a küldőnél.

A WhatsApp nem tudja megakadályozni, hogy a címzettek visszaéljenek az egyszer megnézhető fotókat és videókat küldözgetők bizalmával.

A szolgáltatás szerint az önmegsemmisítős képküldés a következő hetekben az iOS-es mobilappjának bétájában is bemutatkozik majd. Egyelőre nem világos, hogy az általános elérhetővé válására mikor lehet számítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!