Betiltotta a fogyókúrás reklámokat a Pinterest

Slow Weight Loss Progress woman plump obese obesity fat overweight curvy plus size sport work out workout training healthy lose weight loss fitness gym mirror waist measuring tape progress centimeter diet body shape shame Portrait of cute obese woman stan
Portrait of cute obese woman standing against mirror in gym and measuring waist size with tape after workout, looking upset and confused
Vágólapra másolva!
Egészséges életmóddal kapcsolatos hirdetéseket továbbra is fogad a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Nagy változtatást jelentett be a reklámokkal kapcsolatos irányelveiben a Pinterest, az elsősorban a nők körében népszerű tartalommegosztó szolgáltatás teljesen betiltotta a fogyókúrás hirdetéseket. Ennek keretében semmilyen fogyást segítőnek mondott termék vagy szolgáltatás sem reklámozható, tiltott lett a súlyvesztéssel asszociálható nyelvezet és illusztráció használata, nem lehet hivatkozni a testtömeg-indexre és hasonló mutatókra, tilossá vált a testtípusok idealizálása vagy becsmérlése.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Shironosov

A Pinterest szerint a változtatásokat egy táplálkozási zavarokban szenvedők segítésére létrejött amerikai szervezettel konzultálva lépte meg, szeretné „testsemlegessé" tenni a szolgáltatást. Az említett NEDA szerint idén és tavaly március között 41 százalékkal nőtt meg a segélyvonalát hívók száma, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos bezárkózottság rengeteg táplálkozási zavarban küzdőt hozott a korábbinál nehezebb helyzetbe.

A lépések ellenére az egészséges életmód és szokások hirdetése, továbbá a fitneszes termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos reklámok továbbra is megengedettek. A Pinterest célját a mások problémáit haszonszerzési célból rosszindulatúan kihasználni próbáló, időnként konkrétan kókler hirdetőktől való megszabadulás jelenti.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!