Itthon is zuhanni kezdtek a videokártyák árai

nvidia geforce rtx videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 3090 / 3080 / 3070
Vágólapra másolva!
Van olyan áruház, amelyik 450 ezer forintos leárazással hirdet egy csúcsmodellt.
Vágólapra másolva!

Magyarországra is begyűrűzött a videokártyák drámai árcsökkenése, zuhanni kezdtek a sokszorosan túlárazott modellek kiskereskedelmi árai. A jelenség mögött az áll, hogy egyrészt a kriptobányászok az erős videokártyák helyett az óriási tárhelyet igénylő Chia kriptovaluta bányászatára kezdtek átállni, másrészt pedig Kínában hatósági offenzíva indult a kriptovaluták használata és előállítása ellen, az áramszolgáltatók utasítást kaptak a bányászfarmok áramellátásának kikapcsolására.

NVIDIA GeForce RTX 3090 / 3080 / 3070 Forrás: NVIDIA

A fejlemények hatására hazánkban is már jó egy hónapja elkezdtek lassan lefelé kúszni az árak, azonban az elmúlt napokban drámai mélyrepülés kezdődött, egyes termékek kiskereskedelmi minimumárai akár százezer forintnál is nagyobb mértékben estek. Az árgrafikonokat mutató boltokban és az árösszehasonlító portálokon jól áttekinthető a jelenség.

Hírünk írásakor volt olyan közismert magyar kereskedés, amely egy különösen cirkuszian túlárazott GeForce RTX 3090 modellt közel 450 ezer forintos árengedménnyel hirdetett, ám ez csak a jéghegy csúcsa, más modelleknél is csak röpködtek százezres – negyedmilliós leárazások.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!