Így próbálják elejét venni az Apple és a Samsung beszállítói a leállásoknak.

Mellbevágó történettel állt elő a Bloomberg, egyes vietnámi elektronikai beszállítók munkásai már a gyárakban alszanak, hogy így csökkentsék az országban fellángolt koronavírus-járvány miatti leállások valószínűségét. A gyárakba való belépésüket követően a dolgozók karanténba vonulnak és tesztelve lesznek, csak a zöld jelzés megkapása után állhatnak munkába, vegyülhetnek a közös terekben. Az érintett vállalatok többek közt az Apple és a Samsung számára szállítanak különféle komponenseket.

A kép csak illusztrációForrás: Imaginechina/Stringer

A hatóságok szerint az északi Bac Ninh és Bac Giang tartományokban jelenleg olyan 150 ezer munkás él a gyárakban, az állam olyan 400 ezer vakcinát bocsátott a foglalkoztatóik rendelkezésére az immunizálásuk érdekében. Ho Si Minh-városban huszonkét beszállító szállásolja el a gyárakban a munkásait, de nem világos, hogy a 25 ezer fős állományukból hány személyt érint a megoldás.

A munkások zöme elfogadni látszik a helyzetet, meglátásuk szerint ez csak egy átmeneti és rendkívüli állapot, ami szükséges a munkájuk megőrzése érdekében.

Vietnám az első két hullámot szinte meg sem érezte, azonban áprilisban felszálló ágba került a járvány. Ettől függetlenül arányaiban még most is rendkívül jó a helyzet az országban, a bő 96 milliós lakosság ellenére eddig csak 21 ezer fertőzöttet és 90 halálesetet jelentettek a hatóságok, az aktív esetek száma a hét elején 13 ezer felett volt. Viszont a védőoltások beadása terén nem áll jól, a népesség 3,7 százaléka kapott legalább egy dózist, a mindkét dózist megkapottak aránya pedig 0,2 százalék.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!