Élő szolgáltatássá válhat az Assassin's Creed

assassins creed valhalla videojáték ubisoft
Assassin's Creed: Valhalla
Vágólapra másolva!
Évekig teljesen eltérő tartalmakkal bővülhet a következő rész.
Vágólapra másolva!

Friss információk érkeztek az Ubisoft legsikeresebb játéksorozatának jövőjéről, a Bloombergnél dolgozó Jason Schreier szerint az Assassin's Creed Infinity munkanéven fejlesztett rész élő szolgáltatásos modellbe terelheti a szériát. Az ötlet az, hogy a megszokott egy helyett többféle korban és helyszínen játszódhatna, a jövőben pedig nagy lélegzetvételű DLC-kkel továbbá bővülhetne a benne lévő korok és helyszínek száma. A megoldást állítólag a Fortnite és a Grand Theft Auto V inspirálták, hiszen ezek évekkel a megjelenésük után is képesek játékosok tömegeit lekötni.

Assassin's Creed: Valhalla Forrás: Ubisoft

Méretét tekintve az Infinity az eddigi messze legambiciózusabb projekt a széria történetében, egyes fejlesztők át is mentek másik stúdiókhoz, mert nem kívántak dolgozni a teljesen megalomániás címen. A fejlesztés érdekében az Ubisoft többé-kevésbé összevonta a Montréal és Québec városokban székelő stúdióit, egyéniben már mindkettő készített fősodratú Assassin's Creedet.

A helyzet érdekessége, hogy mindkét stúdió saját kreatív igazgatóval dolgozik az Infinity-n, azonban összességében a québec-i stúdió felel a projektért. Ez a helyzet állítólag okozhat irodai politikával kapcsolatos bonyodalmakat, a stúdiók vezetői és egyes alkalmazottai ugyanis riválisként tekintenek egymásra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!