A TikTokon jelentkezhetnek állásokra a fiatalok

YouTube Photo Illustration yt you tube youtube short SHORTS tik tok tt tiktok VIDEO platform sharing social MEDIA business COMPANY fnance google ILLUSTRATION ilu ilustration app apps feature mobile interne INTERNET
Hamarosan végleg eldől a TikTok sorsa az Egyesült Államokban
Vágólapra másolva!
Három tucat vállalattal kezdődött meg a TikTok Resumes tesztelése.
Vágólapra másolva!

A közösségi médiás cégeknek kötelezően követniük kell a trendeket és igényeket, ennek megfelelően a kínai TikTok egyesült államokbeli leánya most épp az állásközvetítői piacra való betöréssel kísérletezik. A TikTok Resumes segítségével a fiatalok álláshirdetésekre jelentkezhetnek, rövid videó formájában tudják beadni az önéletrajzukat a munkáltatókhoz.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki

A tesztprogram első körben csak 2021. július 31-ig él majd, ezt követően születik majd döntés arról, hogy mennyi értelme van erőltetni a legfiatalabb munkakeresőket célzó megoldást. A teszt során bő harminc céghez – például a Chipotle-höz, a Targethez és a Shopifyhoz – tudnak videós önéletrajzokat beadni a fiatalak, az általános bemutatkozás és benyomáskeltés mellett természetesen érdemes rávilágítaniuk az esetleg már létező munkatapasztalataikra és képességeikre.

A TikTok példákkal is illusztrálja a funkciót kipróbálni kívánók számára, hogy miként kell elképzelni a videós önéletrajzot, azaz hogy mi és milyen formában legyen benne, plusz a különböző okokból kerülendő dolgokra is felhívja a figyelmet. Ennek részbeni oka, hogy a jelentkezőknek nyilvánosan elérhetővé kell tenniük a profiljukban a videókat, így például ellenjavallja a személyes információk hozzáadását, még az e-mail-címük elmondását vagy képre ráírását sem ajánlja a TikTok. Kiposztolásuk után a videókat egy külön lépésben kell beküldeniük a toborzással foglalkozóknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!