Három tucat vállalattal kezdődött meg a TikTok Resumes tesztelése.

A közösségi médiás cégeknek kötelezően követniük kell a trendeket és igényeket, ennek megfelelően a kínai TikTok egyesült államokbeli leánya most épp az állásközvetítői piacra való betöréssel kísérletezik. A TikTok Resumes segítségével a fiatalok álláshirdetésekre jelentkezhetnek, rövid videó formájában tudják beadni az önéletrajzukat a munkáltatókhoz.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki

A tesztprogram első körben csak 2021. július 31-ig él majd, ezt követően születik majd döntés arról, hogy mennyi értelme van erőltetni a legfiatalabb munkakeresőket célzó megoldást. A teszt során bő harminc céghez – például a Chipotle-höz, a Targethez és a Shopifyhoz – tudnak videós önéletrajzokat beadni a fiatalak, az általános bemutatkozás és benyomáskeltés mellett természetesen érdemes rávilágítaniuk az esetleg már létező munkatapasztalataikra és képességeikre.

A TikTok példákkal is illusztrálja a funkciót kipróbálni kívánók számára, hogy miként kell elképzelni a videós önéletrajzot, azaz hogy mi és milyen formában legyen benne, plusz a különböző okokból kerülendő dolgokra is felhívja a figyelmet. Ennek részbeni oka, hogy a jelentkezőknek nyilvánosan elérhetővé kell tenniük a profiljukban a videókat, így például ellenjavallja a személyes információk hozzáadását, még az e-mail-címük elmondását vagy képre ráírását sem ajánlja a TikTok. Kiposztolásuk után a videókat egy külön lépésben kell beküldeniük a toborzással foglalkozóknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!