Sorra halnak meg a Seagate merevlemezek a Time Capsule modellekben.

Figyelmeztetést adott ki az Apple AirPort Time Capsule router és külső háttértár tulajdonosai számára a Datenrettung Berlin, állítása szerint időzített bombák a 2 TB és 3 TB kapacitású, legutolsó generációs modellek. A cég merevlemezekről véletlenül törölt, vagy azok hardveres meghibásodása miatt elveszített adatok visszaállítására szakosodott.

A kép csak illusztrációForrás: Seagate

A német szolgáltató szerint a hozzá bekerülő Apple Time Capsule egységek oroszlánrészében hardveres hibára vezethető vissza az adatvesztés, a kérdéses modellekben használt Seagate merevlemezek tervezési hiba miatt jóval idő előtt beadhatják a kulcsot. A gondot a rossz anyagválasztás jelenti, idővel eltörik az adattároló tányérok írását és olvasását végző fejek biztonságos parkoltatását végző mütyür, az elszabadult fejek pedig szétkarcolják a tányérokat.

A Datenrettung Berlin azt javasolja, hogy az érintett Time Capsule modellekkel rendelkezők azonnal készítsenek biztonsági mentést az adataikról, majd saját kezűleg vagy segítséget kérve cseréljék ki a benne lévő háttértárat. Az Apple által 2018-ban nyugdíjazott termékben egy teljesen hétköznapi, 3,5"-es formatervű SATA merevlemez található, bármely informatikai kereskedésben kapható a helyettesítésére használható modell.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!