Hallatlan támogatással jöhetnek a Pixel 6 mobilok

Google Pixel 6
Vágólapra másolva!
Hosszú távon naprakészek maradhatnak a felső kategóriás készülékek.
Vágólapra másolva!

Jelen pillanatban a Samsung vezeti az androidos készülékek piacán a támogatási versenyt, a Galaxy S10-től kezdve a felső kategóriás okostelefonjai három éven keresztül megkapják az Android újabb főverzióit, majd a negyedik évben még valamilyen rendszerességgel elérhetővé válnak rájuk az operációs rendszer biztonsági frissítései. Fontos tudni, hogy a gyártó csak a kártyafüggetlenül vásárolt modellek esetében képes és hajlandó garantálni ezt a támogatást, a szolgáltatóktól vett készülékekre közel sem biztos, hogy rendszeresen és hosszabb távon megérkeznek a frissítések.

Google Pixel 6 Forrás: Jon Prosser

A FrontPageTech információi alapján a Google felveheti a versenyt a Samsunggal, az ősszel érkező Pixel 6 és Pixel 6 Pro öt éven keresztül kaphatnak majd szoftverfrissítéseket. Egyelőre nem világosak a részletek, könnyen elképzelhető, hogy nem érkezik meg rájuk mind az öt éven át az összes Android-főverzió, egy bizonyos idő után talán már csak biztonsági frissítéseket adhat ki hozzájuk a vállalat.

Akármi is legyen a helyzet, a Pixel 6 és Pixel 6 Pro erőteljes hardverekkel szerelt csúcsmobiloknak ígérkeznek, így egy félidős akkucserével együtt meglesz bennük a potenciál, hogy hosszabb távon remek telefonok maradjanak, így nem túlzás az öt évnyi szoftveres támogatás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!