Nem mostanában tűnik el a szenzorsáv az iPhone-ok előlapjáról

iPhone 12 Pro
Vágólapra másolva!
A Bloomberg szerint még jövőre, a 2022-es iPhone-ok kijelzőjéből sem tűni el az érzékelősziget.
Vágólapra másolva!

Bár az utóbbi években az androidos mobilok előlapja kis túlzással már csak egy kijelző, az Apple iPhone készülékek képernyőjének tetején továbbra is vaskos szenzorsáv található, ami a Face ID arcfelismerő rendszert rejti. A felhasználók többségét egy idő után ez a sáv egyáltalán nem zavarja, de sokak szerint ideje lenne, ha dizájn szempontjából eltüntetné az érzékelőszigetet az Apple, az ugyanis messze nem olyan trendi, mint amit az androidos élmezőny képvisel.

iPhone 12 Pro Forrás: techradar

Miközben egyre több gyártó képernyő alatti szelfikamerával teszi zavartalanná az előlapi élményt, addig az Apple a Bloomberg forrásai szerint sem idén, sem jövőre nem válik meg a panelba felülről benyúló szenzorsávtól.

Bár az érzékelősziget sem az idei, sem a jövőbeli iPhone-okról nem tűnik el a Bloomberg informátorai szerint, de a szenzorsáv mérete idén csökken, jövőre pedig még tovább mérséklődik. Mark Gurman szerint idővel végül teljesen eltüntetni a szenzorsávot az Apple (talán képernyő alá épített Touch ID-ra váltva), de azt nem tudni, hogy erre mikor kerül sor.