Egymilliárd dollár kártérítést követel egy pilóta

Delta, Delta Airlines, repülőgép
Delta Air Lines Boeing 737-800 commercial aircraft as seen on final approach landing at New York JFK John F Kennedy International airport in NY, USA on February 13, 2020. The narrow body passenger plane has 2 CFMI jet engines. The B737NG airplane has the registration N3766. Delta Airlines DL DAL is the second-largest airline in the world, a member of SkyTeam airline alliance. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Állítása szerint a Delta Airlines ellopta a pénzt spóroló mobilappját.
Vágólapra másolva!

Érdekes per kezdődött hétfőn az egyesült államokbeli Georgia államban, a Delta Airlines légitársaság egyik atlantai pilótája egymilliárd dollár kártérítést követel a munkáltatójától. Craig Alexander kapitány szerint a saját százezer dollárjából kifejlesztett pár éve egy mobilalkalmazást, a QrewLive névre keresztelt szoftverrel hatékonnyá tehető a repülők személyzetének kommunikációja, mikor különböző körülmények miatt fejetlenség alakul ki a járatok törlése és késése miatt.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

A pilóta szerint a mobilappjával drámaian csökkenthető ilyen esetekben a légitársaságok anyagi vesztesége, így bemutatta azt a Delta illetékeseinek. A vezetőknek állítólag nagyon tetszett, 2015-2016 között több megbeszélésre és demonstrációra is sor került, amelyek során nyilvánvalóvá tették, hogy a vállalat komolyan érdeklődik a mobilapp megvásárlása iránt.

Röviddel később viszont teljesen befejeződtek a tárgyalások, 2018 áprilisában pedig a Delta elérhetővé tette a saját Flight Family Communications mobilappját, ami Alexander szerint az ő megoldásának nyilvánvaló másolata. A pilóta üzleti titok ellopásával vádolja a munkáltatóját, és egymilliárd dollár kártérítést követel, állítása szerint a Delta ennyi pénzt már minden további nélkül megspórolt a lopottnak vélt mobilappal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!