Olyan 384 millió forint értékű hardvert semmisítettek meg Malajziában.

Sokkoló akcióról számolt be a maláj Dayak Daily napilap, Sarawak városában a hatóságok 1069 darab, összesen 384 millió forint piaci értékű kriptobányász számítógépet semmisítettek meg a múlt héten. Méghozzá nem túlságosan kifinomult módon, egyszerűen áthajtottak rajtuk egy úthengerrel.

A videó minősége ellenére nyilvánvaló, hogy kriptovaluták bányászatára specializált célhardverekről van szó. A kiadvány szerint a rendőrség idén február és április között, hat különböző rajtaütés során foglalta le az eszközöket, miután a gazdáik ipari mennyiségben lopták a meghajtásukhoz szükséges áramot.

A Sarawak Energy Berhad áramszolgáltató szerint a most összezúzott gépek tulajdonosai összesen 608 millió forintnak megfelelő villamos energiát vételeztek illegálisan az eszközparkjaik meghajtásához. Összesen nyolc személyt ítéltek el az ügyek miatt, akik meglepően olcsón megúszták, maximum 579 ezer forintnyi pénzbüntetést és legfeljebb 8 hónapnyi letöltendő börtönbüntetést kaptak a gigantikus anyagi kárt okozott bűncselekményeikért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!