PlayStation-játékok jönnek a Netflixre?

ghost of tsushima videojáték
Ghost Of Tsushima
Vágólapra másolva!
A Netflix és a Sony számára is rendkívül előnyös volna a partnerség.
Vágólapra másolva!

Érdekes pletykák érkeztek a múlt héten a Netflix háza tájáról, a cég felhős futtatással videójátékokat kíván elérhetővé tenni az előfizetői számára. Jelenleg úgy tűnik, hogy saját címeken is dolgozni fog, egy játékipari veterán irányításával a következő hónapokban szeretné felépíteni a belső fejlesztőcsapatát, azaz nem mostanában kell számítani az általa készített termékek elérhetővé válására.

Ghost Of Tsushima Forrás: Sucker Punch / Sony

Addig is a Netflix meghökkentő üzletet köthetett, az iOS-es mobilappjában adatbányászatot folytató Steve Moser referenciákat talált a Sony PlayStation 5 játékkonzol DualSense kontrollerének támogatására, továbbá előkotort belőle egy képet a Playstation-exkluzív Ghost of Tsushimáról. Állítása szerint a játékstreamelést lehetővé tevő projektre a fejlesztők Shark munkanéven hivatkoznak.

A Sony már évek óta kínál egyes piacokon felhős játékfuttató szolgáltatást, azonban régóta nagy csend honol a PlayStation Now körül, ami a gyakran kritizált árazása mellett főként a földrajzi elérhetőségének csigalassú bővülésének tudható be.

Éppen ezért is a Netflix és a Sony partnerségre lépése mindkét fél számára zseniális volna: a Netflix egy ütős játékkínálattal együtt készen megkapná a játékok felhős futtatásához szükséges technológiát, a Sony pedig drámaian kiterjeszthetné a PlayStation Now földrajzi elérhetőségét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!