Elmaszkolná a valódi levelezőcímet, megtisztítaná a beérkező leveleket.

Újabb szolgáltatást indít a magánszféra védelmét az előtérbe helyező DuckDuckGo kereső, hamarosan bárki regisztrálhat majd a cégnél egy @duck.com végződésű, e-mailek továbbítására használható levelezőcímet.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images/stock_colors/

Az Email Protection szolgáltatás lényege, hogy a duckos címre kapott leveleket a cég automatikusan továbbítja a felhasználó megszokott levelezőfiókjába, mindeközben pedig megpróbálja kiirtani azokból az ügyfelek követése érdekében beléjük tett turpisságokat. Ilyen lehet például az, mikor a küldő titokban értesül az e-mail megnyitásáról, vagy hogy a címzett az e-mailben lévő linkre kattintva látogatta meg a weboldalát.

A hírlevelekben ezek teljesen hétköznapi praktikák, jobbára a marketinges üzenetek hatékonyságának a követésére használatosak. Ettől függetlenül egyes hirdetőcégek az ügyfelek profilozására is bevetik az adatokat, hogy relevánsabb hirdetéseket vagy termékeket tudjanak mutatni számukra.

Az Email Protection egyelőre csak meghívókóddal érhető el, ám elméletileg néhány héten belül bárki regisztrálhat majd magának @duck.com-os címet. Az e-mail-továbbítót keresők számára a Firefox Relay is rendelkezésre áll, bár az csak a valódi levelezőcímek elmaszkolására használható, nem próbálja kigyomlálni a követési megoldásokat a levelekből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!