Ingyen mobilos játékokkal terjeszkedne a Netflix

Belép a játékiparba a Netflix
Vágólapra másolva!
Tényleg belép a játékiparba a Netflix, ennek első lépcsőjeként pedig ingyen mobilos játékokat hoz a platform.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hetekben egyre többször foglalkoztak azzal, hogy a Netflix állítólag belép a játékiparba. A legutóbbi, második negyedéves üzleti eredményt taglaló jelentésében a Netflix ezt végül hivatalosan is megerősítette.

A nyitás első lépcsőjeként a streamingplatform mobilos játékokkal újít, méghozzá teljesen ingyen. A platform meglévő előfizetői ugyanis többletköltség nélkül férhetnek majd hozzá a játékokhoz. Szakértők szerint az Amazon stratégiáját követve igyekeznek értékesebbé tenni a cég alapszolgáltatását (amire sokak szerint szükség is van, hiszen megtorpant az előfizetők számának folyamatos és töretlen növekedése).

Belép a játékiparba a Netflix Forrás: gadgetmatch

Az egyelőre még a szakemberek előtt sem tiszta, hogy milyen szolgáltatásban gondolkozik a Netflix. A Bloomberg korábban arról beszélt, hogy az Xbox Cloud vagy a Google Stadia szolgáltatáshoz hasonlót indít a Netflix, vagyis a játékok egy távoli szerveren futnának, és onnan streamelnék azokat videó formájában a játékoshoz. A streameléssel valószínűleg nem lesz gond, bár a Netflix szervereit nem játékokra optimalizálták. A másik alternatíva egy előfizetéses szolgáltatás lehet, az Apple Arcade mintájára.