Pornóvideókat mutogattak az amerikai híroldalak

Masszírozd a párod fenekét miközben szétfeszíted a lábait Intim Sexy
Vágólapra másolva!
Régi beágyazókódokon keresztül jutott a felületükre a hardcore tartalom.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön megbotránkoztató helyzet állt elő rengeteg közismert amerikai híroldalon, hardcore pornográf videókat mutogató blokkok tűntek fel egyes régi cikkeikben. Az incidens többek közt a New York Magazine-t, a The Washington Postot, a HuffPostot és a The Verge-et is érintette.

A kép csak illusztráció Forrás: Dreamstime

A pornó mutogatása persze nem volt szándékos a kiadványok részéről, a problémát a Vidme beágyazókódja jelentette. A 2017-ben csődbe ment vállalat a YouTube ellenfele kívánt lenni, a botrányban érintett portálok annak idején videókat ágyaztak be róla a cikkeikbe.

Most az történt, hogy egy pornóoldal ügyeskedő üzemeltetője a hónap elején lecsapott a Vidme hanyagságból elárvult domaincímére, az odalátogatókat elkezdte átirányítani a szexoldalára. Erre a weblapokban szunnyadt beágyazókódok trójai lóként kezdtek viselkedni: arra utasították a látogatók böngészőit, hogy töltsék be az eredetileg videókat megjelenített blokkokban a pornóoldal felületét.

A szexoldal tulajdonosa minden bizonnyal azért csapott le a Vidme domaincímére, hogy a különböző internetes felületeken megosztott régi linkjein keresztül potya látogatókat szerezzen, esetleg jobb helyre kerüljön a netes keresési találatokban. Nem világos, hogy tisztában volt-e lépés beágyazókódokkal kapcsolatos következményeiről, hírünk írásáig nem reagált a média megkereséseire.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!