A Windows 11 hamis ígéretével terjednek a kártevők

microsoft windows 11 laptop notebook
Windows 11
Vágólapra másolva!
Számos netes bűnöző próbál profitálni a rendszer iránti érdeklődésből.
Vágólapra másolva!

A netes bűnözők és trükközők rendkívüli sebességgel követik a világban történő eseményeket, hogy valamilyen úton-módon megpróbálják a saját hasznukra fordítani az irántuk kialakult érdeklődést. Egyesek már az idén ősszel érkező Windows 11 iránti figyelemre is lecsaptak, a Kaspersky szerint az elmúlt időszakban a könnyű telepítésének ígéretével próbálják szükségtelen szoftverek, kártevők és reklámprogramok installációjára rávenni az internetezőket.

Windows 11 Forrás: Microsoft

A Windows 11-et bárki ingyen tesztelheti, ám hivatalosan jelenleg csak úgy telepíthető, hogy a Windows Insider programba való belépést követően frissíteni kell rá egy meglévő Windows 10-et. A jövőben minden bizonnyal installálható lesz tiszta telepítéssel is, de a Microsoft egyelőre nem tett elérhetővé belőle pendrive-ra vagy DVD-re kivarázsolható, ISO-képfájlos telepítőkészletet.

A Kaspersky szerint a támadók próbálják nem elaprózni az akcióikat, az interneten tukmált Windows 11-es „letöltőprogramjaik" gyakran szoftverek komplett arzenálját telepítik az áldozatok számítógépeire. Ezek közül egyes appok szimplán kéretlenek, de gyakori a trójaiakhoz vagy jelszólopókhoz hasonló kártevők települése is.

Van bennük minden, leszámítva a WIndows 11-et.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!