Luxusházat kaphatnak a jövő évi csúcs iPhone-ok

apple iphone 12 pro
Apple iPhone 12 Pro
Vágólapra másolva!
Jelenleg csak az Apple Watch Series 6 kapható titánházas kivitelben.
Vágólapra másolva!

Egyelőre úgy tűnik, hogy az idén ősszel bemutatkozó iPhone 13 okostelefonok a nagy képet nézve csak iteratív frissítések lesznek a jelenleg kapható modellekhez képest, ám a jövőre érkező utódjaik már hozhatnak látványosabb újításokat. A JP Morgan Chase befektetőkhöz eljuttatott dokumentuma szerint jövőre a legdrágább modellek esetében az Apple a luxusméteren is tekerhet, az iPhone 14 Prók titán házkeretet kaphatnak, míg a társaik maradhatnak a rozsdamentes acélnál vagy az alumíniumnál.

Apple iPhone 12 Pro Forrás: Apple

A titán használata nem teljes újdonság az Apple számára, a Watch Series 6 is kapható ilyen tokkal, bár a cég magyar webhelyén csak az acélházas és alumíniumházas verziók találhatóak meg az okosórából. Az Apple által használt titán egy más anyagokkal kevert ötvözet, amely négyszer keményebb a rozsdamentes acélnál.

Az ellenállóságának köszönhetően az ötvözet kisebb anyagvastagság mellett is megfelel a célra, így redukálható volna vele a mobilok súlya, járulékos pozitívumként pedig a brosúrában is nagyon jól mutat a titán használata. Kontextusként a rozsdamentes acélkeretes iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max modellek 189 és 228 grammosak, az utóbbi talán túlságosan is sok a jóból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!