Játékok ezreivel kompatibilis a Steam Deck

valve steam deck kézikonzol marokkonzol videojáték
Steam Deck
Vágólapra másolva!
Nem csak a Linuxra natívan elérhetőek futtathatóak rajta.
Vágólapra másolva!

Élénk az érdeklődés a Steam Deck kézikonzol iránt, a kívülről a Nintendo Switch-hez hasonlító, belül pedig egy AMD-féle hardverek által hajtott számítógépnek mondható termék nagyjából másfél héttel a bejelentése után is folyamatosan beszédtéma a gamerek körében.

Steam Deck Forrás: Valve

Az elmúlt napokban több érdekes információ is érkezett a gép kapcsán, a legjobb hírrel kezdve a Valve szerint a Steamen elérhető játékok óriási része a SteamOS (Linux) rendszer ellenére futtatható a gépen. A Windowsra készültek természetesen emulációval működnek majd, a Steam linuxos kliensében már régóta tesztelés alatt áll a mutatványhoz szükséges Proton keretrendszer.

A másik fontos érdekesség, hogy a Steam Decken nem csak elindulnak, de korrekt sebességgel futnak a játékok. A Valve minimum 30 FPS tempót tart elfogadhatónak, és van olyan erős a hardver, hogy szinte mindegyik belsőleg tesztelt címet képes volt ilyen tempóval vinni, még a tavaly megjelenteket is.

Ehhez kapcsolódóan kiderült még, hogy az akkus üzemidő növelése érdekében a játékosok képesek lesznek 30 FPS-re limitálni a játékok sebességét, a képkockaszám korlátozásakor a Portal 2 például négy helyett hat órán át játszható a Steam Decken.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!