Javulhat Windows 10 alatt a játékok sebessége

hyperx alloy origins 60 gamer gaming billentyűzet
HyperX Alloy Origins 60
Vágólapra másolva!
Talán harmadik próbálkozásra sikerül majd megoldani a március óta fennálló gondokat.
Vágólapra másolva!

Bosszantó problémára lett figyelmes a Windows 10 utolsó három főverziójának valamelyikét használó PC-s játékosok egy része, a márciusi hibajavító kedden elérhetővé vált összegző frissítés telepítése után alacsonyabb képkockasebességet vagy mikroszaggatást kezdtek tapasztalni a játékokban.

A kép csak illusztráció Forrás: HyperX

Az NVIDIA röviddel később azt tanácsolta az érintetteknek, hogy a helyzet megoldásáig távolítsák el az összegző frissítést, azonban ez biztonsági szempontból rossz ötlet, plusz invazív beavatkozás nélkül a Windows 10 rendszeresen újra telepíteni fogja a gondot okozó javítást. A Microsoft először egy szerveroldali változtatással próbált enyhíteni a problémán, majd a júniusi összegző frissítésben kliensoldali patchet is kiadott, ám egyelőre nem állt helyre minden érintettnél a világ rendje.

A Microsoft most újból megpróbálkozik a hiba orvoslásával, a 2021. augusztus 10-én esedékes következő összegző javításban újabb a játékok teljesítményét rontani képes bugokat kíván kiirtani a Windows 10-ből. A frissítés előzetesének leírása alapján ezúttal az energiagazdálkodási sémák, továbbá a Gépházban bekapcsolható játékmód háza táján szüntetett meg valamiféle malőröket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!