Negyven euróért lesz kapható az alapmobil.

Az első strapabíró kialakítású okostelefonjának bejelentése mellett a HMD Global folytatta a legendás Nokiák feltámasztásának hagyományát is, ezúttal a 2001-es évjáratú 6310 modellből készített modern változatot az alapmobilok iránt érdeklődők számára. Ugyan a finn cég elsősorban Európában kelt nagy szenzációt az efféle termékeivel, de az eladásaik oroszlánrésze a fejlődő országokban valósul meg.

Nokia 6310 (2021)Forrás: HMD Global

Az augusztusban 40 euró, azaz 14 ezer forint körüli áron elérhetővé váló Nokia 6310 talán legnagyobb erényének az 1150 mAh-es akku mondható, a cég szerint készenléti állapotban hetekig is elmehet egyetlen töltéssel, míg a beszélgetési ideje közel 20 óra. A kijelzője 2,8 hüvelykes és 240×320 pixeles, a hátlapi kamerája 0,3 MP felbontású, a 16 MB-os belső háttértára akár 32 GB-os memóriakártyával is bővíthető. A kártyáról természetesen lejátszhatóak MP3 formátumú zenék.

Az alapmobilok esetében megszokott módon az új Nokia 6310 dupla SIM-es, kínál elemlámpa-funkciót ás audio Jack hangkimenetet, támogatja a Bluetooth vezeték nélküli adatátvitelt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!