Azonnal rendet tenne Bobby Kotick a Blizzardnál

bobby kotick activision ceo
SUN VALLEY, ID - JULY 07: Bobby Kotick, chief executive officer of Activision Blizzard Inc., attends the Allen & Company Sun Valley Conference on July 7, 2015 in Sun Valley, Idaho. Many of the world's wealthiest and most powerful business people from media, finance, and technology attend the annual week-long conference which is in its 33rd year. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Gyors tetteket ígért a nyíltan fellázadt alkalmazottaknak a vezérigazgató.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban drámaian elszabadultak az indulatok az Activision Blizzard játékkiadónál, a vállalat ellen indított kaliforniai munkajogi per, továbbá az arra adott céges kommunikáció miatt mostanra teljesen megbénult a Blizzard működése. A dühös munkavállalók a hét eleji petíciózás után a mai napon sétás demonstrációt fognak tartani, a Blizzard vezetése pedig tisztázta, hogy megtorlás nélkül bármely alkalmazott részt vehet ezen, fizetett szabadságként lesz számon tartva.

Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatója Forrás: AFP/Scott Olson

A helyzet különösen komolyra fordultát követően most az Activision Blizzard eddig mélyen hallgatott vezérigazgatója is megszólalt az ügyben, a dolgozóknak küldött belső levelében az eddigitől rendkívül eltérő hangnemet ütött meg. Bobby Kotick szerint az ügy kezelése rendkívül érzéketlen hangnemű volt a felsővezetés részéről, azonban megértették a helyzetet, és azonnali lépéseket tesznek a problémák megoldása érdekében.

Kotick szerint a WilmerHale ügyvédi máris megkezdte a Blizzardon belüli helyzet feltérképezését, a panaszokkal és információkkal rendelkező dolgozók a megadott e-mail-címen és telefonszámon tudják elérni a vizsgálattal megbízott felet.

Kotick külön kiemelte, hogy a vizsgálatot végzőkkel bármilyen okból kapcsolatot teremtőket semmiféle megtorlás sem érheti.

Ígérete szerint bővülni fog a megfelelőséggel és dolgozói kapcsolatokkal foglalkozó csapatok létszáma, továbbá a vállalat harmadik fél által moderált, kötetlen beszélgetéseken szeretne javaslatokat hallani a munkavállalóktól a gondok megoldása érdekében. A HR-esek nyakára nagy számban rátelepszenek a megfelelőségi csapat tagjai, hogy biztosan követik-e az év elején tisztázott felvételi szabályokat.

Végül Kotick fejhullást is kilátásba helyezett: állítása szerint most rögtön megkezdődik az összes vezető és menedzser átvizsgálása a vállalatnál, akik pedig nem kezelték megfelelően a hozzájuk befutott dolgozói panaszokat, azoknak azonnali hatállyal megszűnik a munkaviszonyuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!