Gyors tetteket ígért a nyíltan fellázadt alkalmazottaknak a vezérigazgató.

Az elmúlt napokban drámaian elszabadultak az indulatok az Activision Blizzard játékkiadónál, a vállalat ellen indított kaliforniai munkajogi per, továbbá az arra adott céges kommunikáció miatt mostanra teljesen megbénult a Blizzard működése. A dühös munkavállalók a hét eleji petíciózás után a mai napon sétás demonstrációt fognak tartani, a Blizzard vezetése pedig tisztázta, hogy megtorlás nélkül bármely alkalmazott részt vehet ezen, fizetett szabadságként lesz számon tartva.

Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatójaForrás: AFP/Scott Olson

A helyzet különösen komolyra fordultát követően most az Activision Blizzard eddig mélyen hallgatott vezérigazgatója is megszólalt az ügyben, a dolgozóknak küldött belső levelében az eddigitől rendkívül eltérő hangnemet ütött meg. Bobby Kotick szerint az ügy kezelése rendkívül érzéketlen hangnemű volt a felsővezetés részéről, azonban megértették a helyzetet, és azonnali lépéseket tesznek a problémák megoldása érdekében.

Kotick szerint a WilmerHale ügyvédi máris megkezdte a Blizzardon belüli helyzet feltérképezését, a panaszokkal és információkkal rendelkező dolgozók a megadott e-mail-címen és telefonszámon tudják elérni a vizsgálattal megbízott felet.

Kotick külön kiemelte, hogy a vizsgálatot végzőkkel bármilyen okból kapcsolatot teremtőket semmiféle megtorlás sem érheti.

Ígérete szerint bővülni fog a megfelelőséggel és dolgozói kapcsolatokkal foglalkozó csapatok létszáma, továbbá a vállalat harmadik fél által moderált, kötetlen beszélgetéseken szeretne javaslatokat hallani a munkavállalóktól a gondok megoldása érdekében. A HR-esek nyakára nagy számban rátelepszenek a megfelelőségi csapat tagjai, hogy biztosan követik-e az év elején tisztázott felvételi szabályokat.

Végül Kotick fejhullást is kilátásba helyezett: állítása szerint most rögtön megkezdődik az összes vezető és menedzser átvizsgálása a vállalatnál, akik pedig nem kezelték megfelelően a hozzájuk befutott dolgozói panaszokat, azoknak azonnali hatállyal megszűnik a munkaviszonyuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!