Egyeseknél bőrirritációt okozott, úton a már 128 GB-os alapmodell.

Önkéntes visszahívást jelentett be a Quest 2 VR-sisak kapcsán a Facebook tulajdonában álló Oculus, tájékoztatása szerint a vevők nagyon kicsi százalékánál bőrirritációt okoz a betéte; viszketésre, égő érzésre, kiütésekre, dudorokra kell gondolni. A csak az Egyesült Államokban olyan négymilliós darabszámban eladott headsettel kapcsolatban 5716 efféle panasz érkezett, 45 esetben kellett orvosi segítséget kérniük a pórul jártaknak.

Oculus Quest 2Forrás: Oculus

Az Oculus szerint az első bejelentések érkezésekor azonnal megkezdte a helyzet kivizsgálását, semmi gyanúsat sem talált a betét anyagában, de átállt egy kisebb szennyeződéssel járó gyártási módszerre. Ez nem oldotta meg a gondot, így most egy szilikon takarót ad a termékek vevőinek, azt behelyezve a bőrük nem érintkezik többé a problémát okozni képes betéttel. Ugyan a visszahívás technikailag csak Észak-Amerikában lesz érvényes, de minden olyan országban ingyen elérhetővé teszi a takarót, ahol hivatalosan forgalmazza a Quest 2 headsetet.

A tájékoztatás szerint az augusztus 24-től kezdve értékesített Oculus Quest 2 dobozában már gyárilag benne lesz a takaró, ráadásul ettől a naptól fogva 64GB helyett már 128GB beépített háttértárral jön a headset alapmodellje, változatlanul 299 dolláros áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!