Kezdődik az Android 12 tesztelése a Samsungnál

Samsung, Galaxy S21 Ultra, teszt, android, telefon
Víz- és porálló.
Vágólapra másolva!
Ezzel együtt pedig a OneUI 4.0 kezelőfelület is bemutatkozik.
Vágólapra másolva!

Végső stádiumában van az idén ősszel érkező Android 12 fejlesztése, így kevés meglepetésre a Samsung bejelentette az operációs rendszer készülékeire érkező változatának nyilvános bétatesztelői programját. Ez első körben csak Dél-Koreában lesz elérhető, a kártyafüggetlenül és szolgáltatóktól vásárolt Galaxy S21, Gakaxy S21+, továbbá Galaxy S21 Ultra készülékekkel rendelkező kalandorok tudnak majd belépni a következő generációs rendszerszoftver önkéntes tesztelőinek körébe.

Samsung Galaxy S21 Ultra Forrás: Origo

Az Android 12-es szoftverrel együtt a Samsung saját androidos kezelőfelületének következő főverziója is megérkezik majd a készülékekre, azonban jelen pillanatban nem világos, hogy miféle újdonságokat hoz a OneUI 4.0. A dél-koreai érdeklődők egyelőre csak előregisztrálhatnak a nyilvános bétaprogramra, hogy az elsők között értesüljenek a tényleges elindulásáról.

Jó kérdés, hogy mikor kezdhet stabil formában elérhetővé válni a kérdéses készülékekre az Android 12-alapú szoftver, de a múltbéli tapasztalatok alapján nem lenne meglepő, amennyiben legalább a kártyafüggetlen készülékekre még idén befutnának a frissítések.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!