Itthon is kapható lesz a Samsung gigamonitorja

samsung odyssey neo g9 quantum mini led monitor gamer gaming
Samsung Odyssey Neo G9 Quantum Mini LED monitor
Vágólapra másolva!
Mini LED panel dolgozik a 49 hüvelykes Odyssey Neo G9-ben.
Vágólapra másolva!

Nagy érdeklődést váltott ki tavaly a Samsung főként gamereknek szánt Odyssey G9 csúcsmonitorja, a vállalat pedig napokban bejelentette a masszívan jobb és drágább utódját. Az ezer dollár felárral érkező Odyssey Neo G9 az elődjével nagyjából azonos méretű és megjelenésű, azonban QLED helyett már a jelenlegi csúcstévékben bevetett Mini LED panelt használja.

Samsung Odyssey Neo G9 Quantum Mini LED monitor Forrás: Samsung

Az új Odyssey megjelenítője maradt 49 hüvelykes és 5120×1440 pixeles (32:9 a képarány), az 1000R ívet sem bántották a mérnökök, ám a maximum fényerő 2000 nitre duplázódott, ráadásul az előd 10 zónája helyett a Neo már 2048 zónában képes egyenként állítani a fényerőt. Mindebből sejthetően támogatott a magas dinamikatartományú képmegjelenítés, ennél pontosabban a HDR10+ szabvány.

A monitor további érdekességei közül kiemelhető még az egymillió az egyhez statikus kontrasztarány, a 178 fokos betekintési szögek, az 1ms válaszidő, a 240 Hz képfrissítés, a FreeSync Premium Pro és NVIDIA G-Sync adaptív képfrissítési technológiák támogatása. Csatlakozókból is akad rajta jó néhány, egy DisplayPort 1.4 és két HDMI 2.1 bemenet mellett audio Jack hangkimenet és két USB 3.0 port is rendelkezésre áll.

Samsung Odyssey Neo G9 Quantum Mini LED monitor Forrás: Samsung

A teljes nevén Samsung Odyssey Neo G9 Quantum Mini LED monitor hazánkban augusztus végétől lesz kapható, bruttó 669 900 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!