Várni kell még az Intel gamer videókártyáira

intel xe dg2 videokártya
Így néz ki az Intel Xe DG2 csúcsmodelljének grafikus processzora
Vágólapra másolva!
Tovább csúszik a Radeon és a GeForce konkurenciájának piacra dobása.
Vágólapra másolva!

Enyhén szólva sem ment a tervek szerint az Intel dedikált videokártyák piacára való belépése, a vállalat már tavaly elérhetővé kívánta tenni az első grafikus vezérlőjét, ám erre rendkívül limitált módon csak idén került sor. Az abszolút belépőkategóriás teljesítményt nyújtó Intel Xe DG1 önmagában ráadásul nem kapható, részben mivel különleges BIOS-szal rendelkező alaplap kell a használatához, így csak PC-gyártók számára érhető el, akik viszont a mai napig nem dobtak piacra a kártyával szerelt terméket.

Így néz ki az Intel Xe DG2 csúcsmodelljének grafikus processzora Forrás: Raja Koduri / Twitter

Az AMD Radeon RX 6600 XT bejelentését is elhozott ChinaJoy 2021 expóról most friss információ érkezett az Intel videokártyás terveivel kapcsolatban, egy korábban hiteles információkat megosztott weibózó értesülései szerint a Radeon és a GeForce vezérlőkkel már valóban versenyképes Xe DG2 modellek csak a januári CES 2022-n mutatkozhatnak be, elmarad az idei debütálásuk.

Mindez nem meglepő, az Intel videokártyás tervei jó eséllyel már alapvetően is túl ambiciózusak voltak, a vártnál messze időigényesebbnek bizonyult elfogadható hardvereket és meghajtókat fejleszteni, mindezek tetejébe pedig a dátumok kitűzésekor szó sem volt koronavírus-járványról és chiphiányról.

Remélhetően az Intel képes lesz elérni a céljait, hiszen szükség van egy harmadik erőre az AMD és az NVIDIA mellett a piacon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!