Nem lehet majd többé bejelentkezni rajtuk a Google-fiókokba.

Folyamatosan számol le ilyen vagy olyan formában az igazán régi Androidok támogatásával a Google, elsőként egy hónapja bejelentette a 4.1-4.3 közé eső verzióitól való búcsúzást, a Play-szolgáltatásokból utoljára augusztusban érkezik ezekkel kompatibilis frissítés. Ettől függetlenül az érintett készülékek várhatóan jó ideig a megszokott módon működnek majd, a támogatás megszűnéséből semmit sem vesznek észre a gazdáik.

Google Nexus OneForrás: AFP/Robert Galbraith

Most egy újabb, ezúttal tényleg végleges nyugdíjazás hírével is előrukkolt a vállalat: biztonsági okból 2021. szeptember 27-től kezdve az Android 2.3.7 vagy régebbi rendszert futtató mobilokon nem lehet többé bejelentkezni a Google-fiókokba, ennek megkísérlésekor hibaüzenetet jelenik majd meg.

Szerencsére a helyzet keveseknek okoz majd bosszúságot, hiszen az érintett eszközöknek szinte kimutathatatlanul alacsony a piaci részesedésük, az Android 2.3.7-et közel tíz évvel ezelőtt adta ki a Google. A mobilok hasznosíthatóak lehetnek egyéb célokra, például okosotthonos szenzorokként vagy autóskamerákként, a teljesen alapvető működésükhöz nem kötelező a Google-fiókba való belépés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!