Különálló változatban is kapható lesz a Starkvind modell.

Egyre szélesebb rétegek vásárolnak az otthonukba megfizethető légtisztító berendezéseket, hiszen ezek életminőségbeli javulást hozhatnak a pollenallergiától szenvedőknek, plusz a poros levegőjű helyeken élők számára még efféle alapprobléma nélkül is jó szolgálatot tesznek.

IKEA STARKVINDForrás: IKEA

A légtisztítókkal kapcsolatos egyik leggyakoribb nyűgöt az elhelyezésük és az esztétikájuk jelenti, ám az IKEA ügyesen megoldotta a problémát: az első okos megoldása nem csak szabadon álló formában, de asztalkába beépítve is kapható lesz, az utóbbi ötlet remekül ötvözi az eleganciát a hasznossággal.

A STARKVIND névre keresztelt tisztítóba háromrészes szűrőrendszer került, a 2,5 mikrométeresnél kisebb részecskék 99,5%-át is képes megfogni, valamilyen mértékben a kellemetlen szagokon is segít. Az IKEA Home mobilappból kezelhető okos funkcióihoz kell egy TRÅDFRI okosotthonos hub, de az oldalán lévő tekerővel manuálisan is kapcsolgatható.

IKEA STARKVINDForrás: IKEA

Az októberben piacra kerülő STARKVIND európai árai hírünk írásakor még nem voltak világosak, de az Egyesült Államokban a különálló modellje 129 dollárba, míg az asztalkába épített verziója 189 dollárba kerül majd, nettó 39 ezer és 57 ezer forintoktól van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!