Ezer nézős videócsevegést kapott a Telegram

telegram
Ezer nézős videókonferenciák tarthatóak a Telegramon
Vágólapra másolva!
Aktívan továbbra is legfeljebb harminc fő vehet részt a konferenciákon.
Vágólapra másolva!

Erősen megkésve, de június végén a Telegram titkosított csevegőalkalmazásban is elérhetővé vált a csoportos videóchatelési funkció, maximum harminc eszközről lehet bekapcsolódni a konferenciákba. Most a szolgáltatás legújabb verziójában bővült a funkció, a harminc aktív résztvevő mellett passzív nézőként akár ezer eszközről is követhetőek a videócsevegések.

Ezer nézős videókonferenciák tarthatóak a Telegramon Forrás: Telegram

Ez egy kifejezetten furcsa fejlesztésnek tűnik, hiszen a komoly érdeklődésre számot tartó, nyilvános eseményeket jobb ötlet lehet a nézők számát nem limitáló platformon közvetíteni, például a YouTube-on vagy a Twitchen. Természetesen némi trükközéssel megoldható a Telegramon zajló konferenciák közvetítése a kérdéses webszolgáltatásokba, például egy becsatlakozott eszköz képének és hangjának továbbküldésével.

A Telegram új verziójának további érdekesebb újításai, hogy magasabb felbontású váltak a videóüzenetek, a rögzítésükkor nem némulnak el a telefon háttérbe küldött appjai (így például lehet a lejátszott zenére énekelni), a megtekintésükkor pedig kinagyítható a videók képe. Nagyon hasznos még, hogy két eszköz között zajló videóhíváskor megosztható a készülékek kijelzőinek képe, ez segíthet például a technikai támogatásos helyzetekben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!