Eddig manuálisan kellett bekapcsolni az extra funkciót a gyári vírusirtójában.

Tájékoztatása szerint augusztus elején a Microsoft feljebb fogja srófolni a Windows 10 védelmét, a következő napokban egy frissítéssel alapértelmezetten aktívvá teszi az operációs rendszer gyári vírusirtójában a potenciálisan kéretlen alkalmazások elleni védelmet.

Napokon belül alapértelmezetten aktiválja a nemkívánatos alkalmazások elleni védelmet a MicrosoftForrás: Origo

Ezek a szoftverek alapvetően nem kártevők, tipikusan más alkalmazások telepítésekor kerülnek a számítógépekre. Ugyan az installációjuk opcionális, azonban a felhasználók gyakran bajnokként nyomogatják a telepítőkben a tovább gombot, eközben akaratlanul felhatalmazást adva egy vagy több további szoftver felrakására is. A kéretlen alkalmazások lassíthatják a számítógépet, reklámcégeknek gyűjthetnek adatokat a felhasználókról, biztonsági kockázatot jelenthetnek, bosszúságot okozhatnak.

Aki a Microsoft általi automatikus bekapcsolása előtt aktiválná a Windows 10-ben a kéretlen appok blokkolását, az kattintson kétszer a Windows biztonság ikonra a Tálcán, az ablakban válassza az Alkalmazás- és böngészővezérlést, utána a Megbízhatóságalapú védelmet, végül kattintsa be a Vélhetően nemkívánatos alkalmazás letiltását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!