Megjöttek az öntörlős képek a WhatsAppba

whatsapp
Elérhetővé váltak az egyszer megtekinthető képek és videók a WhatsAppban
Vágólapra másolva!
Nem meztelen anyagok küldözgetésére lett kitalálva az újdonság.
Vágólapra másolva!

Több hetes nyilvános tesztelést követően a WhatsApp megkezdte az egyszer megtekinthető képek és videók küldésének általános elérhetővé tételét. A Snapchat munkásságának köszönhetően a lehetőség a köztudatban összeforrt a meztelen képek küldözgetésével, azonban a Facebook tulajdonában lévő vállalat nem erre célra tervezte, vagy legalábbis a promóciós videójában wifijelszó küldözgetésével és potenciálisan megbánt frizuraválasztás mutogatásával példálózott.

Elérhetővé váltak az egyszer megtekinthető képek és videók a WhatsAppban Forrás: WhatsApp

A funkció támogatási oldala szerint címzettek képesek az egyszer megtekinthetőnek beállított anyagokról képernyőképeket vagy képernyővideókat rögzíteni, erről elméletileg értesítést kapnak a küldők, de például egy másik készülékkel kamerázva vagy fotózva titokban is rögzíthető lehet a megjelenítő tartalma.

Éppen ezért is az önmegsemmisítős tartalomküldést kínáló összes többi chatszolgáltatáshoz hasonlóan a WhatsAppban sem javasolt olyan képeket és videókat megosztani, amelyek a visszaélésszerű nyilvánosságra hozataluk esetén problémát jelenthetnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!