Gyermekpornó után kutathat a mobilokon az Apple

Depressed little boy sitting on the floor Desaturated Preschooler Unrecognizable Person Boys Orphan Child Abuse 3-4 Years Pain 4-5 Years Child Poverty Crying Sitting One Person Confusion Problems Sadness Depression - Sadness Loneliness Social Issues Child
Depressed sad child sitting on the floor, in the door. The little boy is hiding his head between legs.
Vágólapra másolva!
Állítólag teljesen automatizáltan működik majd a rendszere.
Vágólapra másolva!

Meghökkentő értesüléssel állt elő a Johns Hopkins Egyetemen kriptográfiát oktató Matthew Green, a szakember több forrása szerint az Apple hamarosan bemutat majd egy új rendszert, amellyel automatizáltan gyermekbántalmazásos anyagok után fog kutatni a felhasználók eszközein. Az iPhone mellett jó eséllyel az iPad és Mac termékek sem maradnának nélküle, elsőként pedig olyan fotók esetén vetné be fejlesztést, amelyeket a felhasználók szinkronizáltak az iCloud felhőtárhelyükre.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Imgorthand/Imgorthand

A források szerint úgy működik majd a detektálás, hogy az Apple megkapja a megerősített bántalmazásos képek ujjlenyomatait az amerikai National Center for Missing & Exploited Children szervezettől, a mobilozók és a számítógépezők eszközei pedig szintén ujjlenyomatokat készítenek a majd a háttértáraikon lévő, iClouddal szinkronizált képekről. Végül ha megadott számúnál több egyezés van az ujjlenyomatokban, akkor a rendszer jelentené a helyzetet az Apple számára.

Egyelőre nem világos, hogy ezután mi történne, de a problémás fotóknak elméletileg meg kell lenniük a felhasználók online fiókjaiban, így a rendőrség bevonása előtt az Apple moderátorai ellenőrizni tudnák a riasztások megalapozottságát, nehogy fals pozitívok miatt tévesen ártatlanokra uszítsák a hatóságot.

Green értesülései szerint a használni kívánt ujjlenyomatozó algoritmust az Apple fejleszti.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!