Frissítésekkel készül a Windows 11-re az ASUS

windows 11
Windows 11
Vágólapra másolva!
A vállalat láthatóan a támogatott asztali számítógépes processzorok bővülésére számít.
Vágólapra másolva!

Próbál nem rácáfolni az asztali számítógépeket építők körében kialakult jó hírére az ASUS, máris olyan BIOS-frissítések készítésébe fogott az alaplapjaihoz, amelyeket kompatibilisnek titulál az ősszel elkészülő Windows 11-gyel. A frissítések folyamatosan válnak elérhetővé, egyes termékekhez már telepíthetőek, míg másokhoz csak a következő hetekben és hónapokban jelennek majd meg.

Windows 11 Forrás: Microsoft

A fő változtatást az jelenti az legújabb szoftverekben, hogy alapértelmezetten aktív bennük a TPM 2.0 biztonsági modul, bár persze az újabb modellek esetében egyéb fejlesztéseket és javításokat is beléjük csomagolhat a vállalat. A TPM-et eddig manuálisan kellett aktiválniuk az ügyfeleknek, ami okozott némi kavarodást a Windows 11 bejelentése után, és a rendszer megjelenését követően is garantáltan lesz miatta kálvária.

További érdekesség, hogy az ASUS olyan lapkakészletekkel szerelt (C246, Z270, Q270, H270, B250, Z170, H170, B150, H110) alaplapokhoz is elérhetővé fogja tenni a frissítést, amelyekbe jelenleg nem tehetőek a Windows 11-gyel hivatalosan kompatibilis processzorok. Ennek oka, hogy a Microsoft vizsgálja a hetedik generációs, Kaby Lake kódnevű Intel Core központi egységek támogatásának lehetőségét, ezek a kérdéses chipseteket használó alaplapokba tehetőek be.

A jelek szerint az ASUS biztos abban, hogy a Microsoft beveszi a támogatott processzorok közé a família tagjait, különben nem fordítana erőforrásokat a régi alaplapjainak frissítgetésére.

A témánál tartva esélyes, hogy az első generációs AMD Ryzen processzorokkal is használható lesz a Windows 11.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!