Segítene a koncentrálásban a Windows 11

home office számítógépezés irodai otthoni munka windows 10
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az Óra alkalmazásba érkezik majd a fókuszsegéd funkció kiterjesztése.
Vágólapra másolva!

Új eszközt próbál a munka közben elkalandozók kezébe adni a Microsoft, a Windows 11 beépített Óra appjában elérhetővé váló Focus Sessions funkcióval könnyebbé válhat a munkaidő, továbbá az annak során tartandó pihenők tudatos menedzselése.

A kép csak illusztráció Forrás: Elly Fairytale / Pexels

A Focus Sessions felületén több különálló alkalmazást hoz egy tető alá a Windows 11: hangjelzéssel és értesítéssel végződő visszaszámlálás indítható, megjelennek a Microsoft To Do teendőlistás app elemei, továbbá feltehetően Premium-előfizetés megléte esetén közvetlenül zenelejátszás indítható róla a Spotifyban. Jó ötlet még, hogy a felhasználók elérni kívánt célokat állíthatnak be, és persze nyomon követhetik a feléjük való haladásukat is.

Visszaszámlálás indításakor az operációs rendszer ne zavarj üzemmódba kapcsol, hogy ne vonják el az appok értesítései a dolgozni próbálók figyelmét.

Mindez természetesen bármely számítógépes operációs rendszeren megoldható, azonban a Windows 11 egyetlen átlátható és kényelmes felületen kívánja biztosítani az összes fókuszált munkavégzéshez szükséges funkciót, nem kell három-négy programot külön megnyitniuk miatta a felhasználóknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!