Most épp 602 milliót adott valaki egy videójátékért

mario kart nintendo switch
Mario Kart
Vágólapra másolva!
Átlagemberekből álló befektetők kopasztották meg a tehetős gyűjtőt.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban teljesen új szintre lépett a retró videójátékokkal való kereskedés, dúsgazdag gyűjtők és befektetői csoportok korábban nem látott összegekért kezdték venni a kiváló állapotú portékákat. Áprilisban 660 ezer dollárért ment el egy Super Marios Bros, július elején valaki 870 ezer dollárt adott a Legend of Zelda egy példányáért, pár nappal később pedig 1,56 millió dollárért cserélt gazdát a Super Mario 64 remek állapotú kópiája.

A kép csak illusztráció Forrás: Nintendo

Most új világrekord üzlet köttetett, ráadásul a szokásostól eltérően nem aukció, hanem klasszikusabb vásárlás keretében: a vevő 2 millió dollárért (602 millió forintért) szerzett meg a Rally nevű befektetői vállalkozástól egy kiváló állapotú, a WATA besorolási rendszerben 9.8 A+ kategóriába eső Super Mario Brost. A szervezet tavaly áprilisban olyan 140 ezer dollárért vette egy aukción a tárgyat, azaz drámai haszonnal sikerült értékesítenie.

A mostani ügy érdekességét nem csak a felfoghatatlan vételi ár jelenti, hanem maga a Rally befektetési vállalkozás, amely lényegében a pénzes gyűjtők átlagemberek általi megkopasztására jött létre.

A Rallyban bárki befektetővé válhat, a sok kicsi hozzájárulásból összejött nagy tőkéből a cég olyan termékeket vásárol, amely esetében nagy árugrásra számít. A befektetők arányos tulajdoni hányadot kapnak a részben a pénzükből vett tárgyakban. Amennyiben valaki meg kíván valamit vásárolni a Rallytól, akkor árajánlatot kell tennie rá, az adott tárgyban tulajdoni hányaddal rendelkezők pedig szavazással döntenek az ajánlat elfogadásáról vagy elutasításáról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!