Egész napos alkoholizálás folyt a Blizzardnál

A Blizzard alkalmazottai a vállalat campusára vonultak ki.
Vágólapra másolva!
Újabb részletek derültek ki a céget érő zaklatási botrányban.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról már mi is beszámoltunk ott az Origo hasábjain, éppen egy nagyon komoly pert készül indítani Kalifornia állam a világ egyik legnagyobb játékfejlesztő vállalata, az Activision Blizzard ellen. Mint az a bírósági papírokból és újságok beszámolójából kiderült, a cégcsoportnál (főleg a Blizzardnál) évek óta nagyon komoly bajok vannak a munkahelyi morállal, és a női alkalmazottaknak folyamatos zaklatást kellett átélniük.

A cikkünkben is érintettük, hogy a Blizzardnál rendszeres volt a napközbeni alkoholfogyasztás, amit aztán jellemzően a munkatársak zaklatása követett. Most a Bloomberg és a Washington Post is új részletekkel érkezett, ami egy kicsit jobban megvilágítja a helyzetet.

Ezek szerint a Blizzard alkalmazottainak elég könnyű hozzáférése volt nap közben az alkoholhoz, hiszen a cégnél nem csak, hogy bárok működtek, de még olyan automaták is voltak, amik fagyasztott margarita koktélokat adtak ki.

A Blizzard alkalmazottai a vállalat campusán tüntetnek a munkahelyi körülmények miatt. Forrás: Bloomberg / Getty Images

A dolog eredménye az lett, hogy ittas (többségében férfi) alkalamzottak aztán járták az irodát, és mindenféle kétes módon próbálták megközelíteni a nőket, menet közben pedig néha belehánytak az irodában kihelyezett kukákba. Ha pedig ez nem nap közben történt, akkor a munkaidő végét követően, de szintén az irodában, vagy éppen céges összejöveteleken.

A beszámolók szerint ez egészen 2019-ig mehetett így, amikor a vezetőség megpróbált beavatkozni, és a céges eseményeken mindenkit maximum kettő italig engedtek elmenni, azonban ezt a munkavállalók elég hatékonyan tudták kikerülni.

Azt már biztosan tudjuk, hogy az ilyen jellegű események miatt rúgták ki a World of Warcraft kreatív igazgatóját, Alex Afrasiabit, az eSportért felelős főnököt, Tyler Rosent, valamint a technológiai igazgató Ben Kilgore-t. Utóbbit egyébként a Blizzard elnökének szánták a társalapító Mike Morhaime lemondása után.

Úgy tudni, hogy a helyzeten nem segített az sem, hogy az Activision egyre inkább rátelepedett a Blizzardra, és Bobby Kotick vezérigazgató egyre nagyobb nyomást gyakorolt a stúdióra. Gyakorlatilag egyre több munkájuk volt, amit egyre kevesebb pénzből kellett volna megvalósítani, és ez a folyamat különösen azóta van így, mióta (a most lemondatott) J. Allen Brack lett a Blizzard elnöke.