[Frissítve] A brit Vodafone is visszavezeti a roamingot

Vodafone
Vágólapra másolva!
Csak az új és módosított szerződések esetében, csomagtól függ majd az árazás.
Vágólapra másolva!

A brexit környékén a legnagyobb brit mobilszolgáltatók egységesen azt állították, hogy nincs szándékukban visszaállítani az európai uniós államok esetében a roamingdíjat, azonban az EE után most a helyi Vodafone is a díj visszahozása mellett döntött.

Vodafone Forrás: 123rf.com

Az uniós roaming a 2021. augusztus 11-től kezdve megkötött vagy módosított előfizetői szerződések esetében él majd, méghozzá 2022. január 6-tól kezdve. A konkrét költség az előfizetés függvényében változik, a körülményektől függően napi 1-2 fontjukba kerül majd az ügyfeleknek, hogy felhasználhassák az EU-s országokban járva a megszokott perceiket, SMS-eiket és adatkeretüket.

A szabály alól kivételt képeznek az Unlimited Data Xtra plan with 4 Xtra benefits és a Limited Data Xtra plan with 4 Xtra benefits csomagokkal rendelkezők, nekik nem kell majd roamingdíjat fizetniük. A brit Vodafone ügyfelei itt találnak részletes tájékoztatást a visszavezetendő roamingdíjakkal kapcsolatban.

Frissítés: A Vodafone Magyarország ügyfelei a Vodafone EU Roaming szolgáltatás részeként továbbra is ugyanolyan feltételek mellett roamingolhatnak az Egyesült Királyságban, mint bármely más EU-s tagállamban. A Vodafone EU Nemzetközi díjzónában benne marad az Egyesült Királyság.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!