A megszokott előlapi kameráknál gyengébb, de használható képeket készít.

Sok évnyi ígérgetést követően megkezdődött a kijelző alá rejtett előlapi kamerák bevezetése, a ZTE Axon 30 és a Xiaomi Mix 4 után a szerdán bemutatott Galaxy Z Fold 3 kettéhajtható kijelzős okostelefon is ilyen szenzort kapott. Jelenleg sokan ferde szemmel néznek a technológiára, hiszen az első fecske ZTE Axon 20 kifejezetten gyenge minőségű fotókat készített a kijelző alatti kamerájával, azonban az első rossz benyomás miatt nem érdemes leírni a teljes elképzelést.

Ilyen szelfiket készít a Samsung Galaxy Z Fold 3 kijelző alatti kamerájaForrás: PhoneArena

A PhoneArena munkatársainak köszönhetően tegnap fény derült rá, hogy mégis milyen jellegű fotókra lehet számítani a Galaxy Z Fold 3 előlapi kamerájától. A sejtettnek megfelelően a kijelző alatti szenzor nem képes remek minőségű felvételek készítésére, a fénykörülményektől függően zajosság, részletgyengeség, továbbá túlexponálásos hatású jelenség is megfigyelhető. Ettől függetlenül és általánosságban véve a képek már a használhatónak titulálható kategóriába esnek, a közösségi médiában való közzétételre megfelelnek.

A Galaxy Z Flip 3-mal készült szelfik teljesen más minőségi kategóriát képviselnek: a kagylós jellegű készüléken a szelfikamera mellett a hátlapi kamerával is készülhetnek az önarcképek, a kamerák melletti másodlagos kijelzőn követhető a fotók előnézete.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!