Otthon maradnak a Facebook amerikai dolgozói

computers Horizontal ILLUSTRATION
(FILES) In this file photo taken on October 23, 2019 a giant digital sign is seen at Facebook's corporate headquarters campus in Menlo Park, California. - Facebook on April 19, 2021 said it is adding podcasts and "live audio rooms" in a push to get people talking and take on the fast-growing audio-based app Clubhouse. (Photo by Josh Edelson / AFP)
Vágólapra másolva!
Idén október helyett legkorábban jövő januárban térhetnek vissza az irodába.
Vágólapra másolva!

Alaposan átírja az egyesült államokbeli techcégek irodanyitási terveit a koronavírus delta variánsa, egymás után halasztják el minimum hónapokkal a nyár végére vagy őszre tervezett irodanyitási terveiket, miután június végén berobbant az országban a negyedik hullám. Jelenleg az USA lakosságának 59,9%-a kapott már legalább egy védőoltást, a kétszer oltottak aránya pedig 51%.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Josh Edelson

Többek közt az Amazon és az Apple után most a Facebook is bejelentette, hogy csúsztatni fogja az amerikai irodáinak újranyitását, eredetileg idén októberben tervezte a dolgozók visszaterelésének megkezdését, ám az új álláspontja szerint 2022 januárja előtt ez mégsem fog megtörténni.

Az irodai munkásoknak kiküldött tájékoztatása szerint nem dátumokhoz, hanem járványügyi adatokhoz van kötve az újranyitás kezdete, az egyesült államokbeli számok és a delta karakterisztikáinak tükrében jelenleg nem lenne okos dolog összecsődíteni a dolgozókat. A halasztás az USA-n kívüli irodákat is érintheti, amennyiben a helyi járványhelyzetek ezt indokolják.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!