Hiánypótló funkció érkezik a WhatsApp üzenetküldőbe

whatsapp
Vágólapra másolva!
A beszélgetések adatait már Android és iOS között is képes szinkronizálni a WhatsApp.
Vágólapra másolva!

Figyelembe véve a rivális üzenetküldők tudását, igazából érthetetlen volt, hogy a WhatsApp miért nem képes az üzenetek és tartalmak előzményeinek átvitelére Android és iOS platformok között. Végül egy frissítés keretében most pótolják ezt a lehetőséget.

Elsőként a Samsung Galaxy Z Fold 3 és Galaxy Z Flip 3 modelleken válik elérhetővé a funkció, tehát azoknak kedvez, akik iPhone-ról váltanának összehajtható Samsung mobilra. Később az összes olyan Samsung eszközre eljut a funkció, ami legalább Android 10-et futtat, idővel pedig minden androidos és iOS-es okostelefonon elérhető lesz. Ez állítólag már csak hetek kérdése, de konkrét ütemterv nincs, és az sem tiszta, hogy Androidról iOS-re mikor lehet majd így költöztetni az előzményeket a csevegőben.

Forrás: whatsapp

Az átvitelhez egyébként kábel kell, az interneten keresztül nem támogatott a platformok közötti szinkronizáció. Az egyszerre több felhős mentést sem tudja egyesíteni a rendszer, minden egyes átvitellel felülírja az előzőt.

Bár a WhatsApp az egyik legnépszerűbb üzenetküldő a világon, bizonyos funkciók terén meglehetősen korlátozott, a működését pedig alapvetően egy eszközre optimalizálták.