Teljes gőzzel haladhat az Alan Wake 2 fejlesztése

alan wake remedy
Alan Wake
Vágólapra másolva!
Még a játékbeli Old Gods of Asgard zenekar is életjelek adásába kezdett.
Vágólapra másolva!

Izgalmas hírekkel szolgált márciusban Jeff Grubb játékújságíró az eredetileg Xbox 360-ra megjelent, majd később számítógépekre is kiadott Alan Wake rajongóinak, állítása szerint az Epic Games anyagi támogatásával megkezdődött a játék folytatásának fejlesztése, ez lesz a finn Remedy következő nagy költségvetésű projektje.

Alan Wake Forrás: Remedy

A fejlesztőcég a napokban új információkkal szolgálhatott az ügy kapcsán: ugyan még titokzatoskodik a készülő játék kapcsán, de állítása szerint most már teljes gőzzel folyik a fejlesztése. Eközben egy jóval kisebb költségvetésű, ugyanahhoz a szériához kapcsolódó projekten is folyik a munka.

A Remedy még 2019-ben szerezte meg az Alan Wake jogait a Microsofttól, később pedig előállt a Remedy Connected Universe koncepcióval, amely szerint a játékai kapcsolatban állnak egymással, ugyanabban az univerzumban játszódnak. Egyelőre az Alan Wake és a Control kerültek bele a kalapba, hiszen a Max Payne jogai a Take-Two kiadónál, a Quantum Breaké pedig a Microsoftnál vannak.

Az Alan Wake 2 fejlesztése egyáltalán nem lenne meglepő, hiszen a Remedy biztosan nem viccből adott pénzt a szellemi tulajdonért, Sam Lake kreatív igazgató deklaráltan szeretne második részt készíteni, a Connected Universe kezdeményezés keretében pedig a Control második kiegészítőjében már tiszteletét is tette a főszereplő író.

Végül érdekes, hogy az Alan Wake fiktív Old Gods of Asgard zenekara is aktiválta magát, a Poets of the Fall által „alakított" rockbanda új ajándéktárgyakat próbál rásózni a fanokra.

A Control említett DLC-jében szó esett az idős Anderson-testvérek által alkotott zenekarról: az eltűnt Alan Wake volt ügynökeként szolgált Barry Wheeler segítségével új dalt írtak és visszatérő turnéra indultak, de az utóbbit az egészségük miatt aggódva félúton lemondta a menedzser, majd 2014-ben finanszírozta a Valhalla idősotthon létrehozását számukra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!