Arckifejezésekkel lesz vezérelhető az Android

mozgássérült kerekesszék Kerekesszékes nő indult a Miss World versenyen
Vágólapra másolva!
Újabb akadálymentesítési lehetőséggel bővül a mobilos rendszer repertoárja.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években elkezdett érdemben beszivárogni a nagy techcégek döntéshozóinak tudatába, hogy a termékeik többé-kevésbé használhatatlanok egyes testi fogyatékosságokkal élők számára, hiszen a fejlesztésükkor senki sem gondolt rájuk. Gyakori gond még, hogy hiába vannak akadálymentesítési funkciók a megoldásaikban, a megfelelő tesztelés és visszajelzések hiányában nem működnek jól.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

Az XDA Developers beszámolója szerint a következő hónapokban újabb érdekes akadálymentesítési funkciót kap az Android, lehetővé teszi majd egyes funkcióinak arckifejezésekkel való kezelését. Az előlapi kamera képének feldolgozásával működik a lehetőség, például a száj kitátásával lenyithatóvá teszi az értesítési területet. A funkció által jelenleg támogatott további arckifejezések között megtalálható még a mosolygás, a szemöldökök felvonása, továbbá a balra-jobbra-felfelé való nézés.

Az újdonság egyelőre csak az Android 12 legújabb bétájában található meg, azonban rendkívül valószínű, hogy Play Áruházon keresztüli frissítésen át a régebbi főverziókat futtató készülékekre is elérhetővé válik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!