Az Apple mini-LED-es MacBookokkal kavarná fel a piacot

MacBook Pro
Vágólapra másolva!
A legendás elemző, Ming-Chi Kuo szerint az Apple megpróbálja rávenni az iparágat, hogy fektessen többet a mini-LED-kijelzőkbe.
Vágólapra másolva!

Ming-Chi Kuo továbbra is rengeteg érdekes jóslattal szolgál az Apple jövőjére vonatkozóan. A legendás elemző nemrég azt állította, hogy az Apple megpróbálja rávenni az iparágat, hogy fektessen többet a mini-LED-kijelzőkbe, ehhez pedig áttervezett, 14 és 16 hüvelykes MacBookokat használ majd.

Az új, szeptemberre vagy novemberre várható modellek állítólag olyan sok kielégítő hardverváltozást hoznak, hogy az évek óta stagnáló MacBook-eladásokat legalább 20 százalékkal dobhatják meg a következő egy év során.

MacBook Pro Forrás: The New York Times

A jelentések szerint az Apple az új M1X processzorára épít, közben elhagyja a Touch Bart, visszatér a MagSafe töltőkábelekhez, visszahozza a rendes HDMI portot és az SD-kártyaolvasót. Ezen felül mini-LED-panelt épít a laptopokba. Amennyiben több gyártó tesz hasonló módon, akkor a panelek ára és elérhetősége javul, ezzel pedig az Apple is jól járna.

Később állítólag egy 13 hüvelykes MacBook Air is jöhet majd mini-LED-képernyővel. 2023-ban aztán már az OLED továbbfejlesztett változatára, a mindennél drágábbnak ígérkező micro-LED-re koncentrálhat az Apple.