Bemutatta az első DDR5 memóriáját a PNY

pny performance ddr5 4800 mhz memória ram
PNY Performance DDR5 4800 MHz
Vágólapra másolva!
Még idén tömeggyártásba kerül a 4800 MHz órajelű modul.
Vágólapra másolva!

Készülnek a memóriagyártók a rohamosan közeledő DDR5-korszakra, az első új típusú memóriát támogató platform az idei év végén piacra kerülő Intel Alder Lake lesz, amely alatt a 12. generációs Core processzorokat és a hozzájuk tartozó alaplapokat kell érteni.

PNY Performance DDR5 4800 MHz Forrás: PNY

A PNY által a héten leleplezett Performance DDR5 4800 MHz egy fapados megoldásnak tűnik, modulonként 16 GB kapacitásban lesz elérhető, a nevében is benne lévő 4800 MHz órajele pedig a DDR5 szabvány által megengedett minimum. A gyártó szerint a közeljövőben ennél magasabb frekvencián üzemelő és villantósabb termékeket is készít, ezek a gamereket célzó XLR8 családjába tartoznak majd, természetesen hűtőborda és RGB-s világítás is lesz rajtuk.

Az újonnan bejelentett DDR5 memóriamodul az idei utolsó negyedévben kerül tömeggyártásba, így körülbelül akkor válhat elérhetővé, mikortól kompatibilis processzorok és alaplapok is elérhetőek lesznek már a kereskedelmi forgalomban. A gyártó szerint a DDR5 modulok eladásai már 2023-ra meghaladhatják a DDR4-esekét, bár a jelenlegi chiphiányos időkben ez derűlátó becslésnek tűnik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!