Feltámasztott egy 7 éves videokártyát az ASUS

ASUS GeForce GT 730
Vágólapra másolva!
Csendben hozott vissza a kínálatába egy közel 7 éves kártyát az ASUS, a GeForce GT 730-at.
Vágólapra másolva!

A videokártyák piacán fennálló tartós hiány és horrorárak arra kényszerítették a felhasználókat, hogy előző-generációs grafikus vezérlőket vásároljanak. A gyártók vették a lapot, és elkezdték sorra feltámasztani a nyugdíjazott modelleket. Míg a Palit a GeForce GTX 1050 Ti-t hozta vissza, addig az ASUS ennél is szokatlanabb húzása, hogy 2014-ből hozta vissza a GeForce GT 730-at.

ASUS GeForce GT 730 Forrás: ASUS

Alapvetően ugyanaz a modell, mint közel 7 éve, így 2 GB GDDR5 RAM-ot kínál 5010 MHz-es órajellel és 384 CUDA-maggal. A GPU órajele 902 MHz, maximum 927 MHz. Akad a kártyán négy HDMI 1.4 port, a 4K is támogatott. Egy 300 wattos táp elég a kártyához.

Az árral és elérhetőséggel kapcsolatos részletekre egyelőre nem derült fény, az viszont továbbra is rejtély, hogy miért pont ezt a kártyát hozta vissza az ASUS (alapszintű játékokhoz mindenesetre ez is elég, főleg iGPU nélküli processzorok esetében). Jensen Huang, az NVIDIA ügyvezetője ugyanakkor többször is megerősítette mostanra: 2022-ben is hiány lesz a GeForce RTX grafikus vezérlőkből.