Képes távolról letiltani az okostévéit a Samsung

Samsung, The Terrace TV, terasz, tévé, teszt
Jól bírja a vizet és a port.
Vágólapra másolva!
Afrikai fosztogatásokat követően rukkolt elő a nagy meglepetéssel.
Vágólapra másolva!

Sosem tudni manapság, hogy a gyártók miféle meglepetéseket rejtettek el a fogyasztóelektronikai okostermékeik szoftvereiben. A Bleeping Computer meghökkentő fejleményre hívta fel a figyelmet, a Samsung képes távolról teljesen üzemképtelenné tenni, avagy téglásítani az okostévéit.

A kép csak illusztráció (Samsung The Terrace) Forrás: Samsung

Ehhez csak fel kell tennie a sorozatszámukat a lopott eszközöket tartalmazó listára, az internetre csatlakozásukkor a tévék automatikusan ellenőrzik a rajta való jelenlétüket, találat esetén pedig lezárják magukat. Tévedés esetén gyártó szerint a feloldásuk csak úgy lehetséges, hogy a tulajdonosaiknak igazolniuk kell például egy blokkal a megvásárlásukat az eladónál vagy a Samsung ügyfélszolgálatán, ezután a vállalat 48 órán belül leveszi a sorozatszámukat a tiltólistáról, mire magukhoz térnek a tévék.

A tévéblokkolási lehetőséget a Samsung leplezte le, miután idén júliusban óriási zavargások törtek ki a Dél-afrikai Köztársaságban. Az ilyenkor megszokottnak megfelelően tömeges fosztogatás kezdődött, rengeteg boltot és raktárat raboltak ki a tolvajok, a Samsung szerint a zsákmányul ejtett tévék beazonosított része felkerült a lopott holmik blokkolási listájára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!