Maszkkal és párás szemüveggel is működhet az iPhone 13 mobilok arcfelismerője

Apple iPhone Face ID-modul
Vágólapra másolva!
A jelentések szerint az iPhone 13 mobilok Face ID-ja nem jön zavarba maszkviseléskor sem.
Vágólapra másolva!

A FrontPageTech értesülései szerint az Apple egy új Face ID-rendszert tesztel, azt, amelyik az iPhone 13 mobilokban is helyet kap. A dolgozóknak furcsa módon nem az új okostelefonokat adták oda, hanem egy iPhone 12-re való speciális tokot, amely felül az új Face ID-s modult tartalmazza. A rendszer képes ezt használni hitelesítésekhez. A közzétett képek renderelt verziók, az eredetiket a források védelme érdekében nem hozták nyilvánosságra.

Apple iPhone Face ID-modul Forrás: frontpagetech

Állítólag az Apple cégen belül rengeteg dolgozónak adott ilyen tokot. Az új Face ID-s modul akkor sem jön zavarba, ha a felhasználó maszkot és bepárosodott szemüveget visel. Persze nem minden tesztet ilyen formában végeznek, de állítólag igen alaposak, beltérben és kültéren egyaránt folynak a próbák.

Remélhetőleg az iPhone 13 ilyen téren tényleg sokat fejlődik, így kevésbé kellene az Apple Watch-ra hagyatkoznia a gyártónak. Persze válthatna végre kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóra is, de korábbi jelentések szerint az alapos tesztek után ennek lehetőségét elvette a cupertinói vállalat.