Ráadásul nem mindegyik napon, egyhuzamban pedig legfeljebb egy órát.

Újabb csapást mér Kína az online videójátékozásra, hamarosan a 18 éven aluliak legfeljebb heti három órát szórakozhatnak majd a netkapcsolatot igénylő címekkel, a magyarázat szerint a lépéssel a gyermekek körében egyre terjedő videójáték-függőségre kíván választ adni az állam. A fiatalkorúak játékozása korábban már korlátozásra került, a jelenleg érvényes szabályok szerint napi maximum másfél, míg ünnepnapokon három órát játszhatnak.

A kép csak illusztrációForrás: Imaginechina/Chen Yuyu

Az új rendelkezések szerint a fiatalkorúak a jövőben egyhuzamban egyetlen órát játszhatnak majd, kizárólag este 8-9 óra között, méghozzá heti maximum három órában. A játéknapokat is megszabja a törvény: pénteken, továbbá a hétvégi- és ünnepnapokon mehet az érintett játékokkal való szórakozás.

Az online játékokat biztosító cégeknek kötelező lesz hitelt érdemlően meggyőződniük a regisztrált felhasználói fiókokat használók életkoráról, továbbá folyamatos és szigorú ellenőrzésekre számíthatnak, hogy megtesznek-e minden tőlük telhetőt a szabályozás betartatása érdekében.

Egyelőre nem világos, hogy a szabályozásnak mennyi hatása lesz az online játékokat biztosító cégekre, a Tencent játékóriás szerint a fiatalkorúak összességében csak nagyon kis részét teszik ki a kínai felhasználói táborának.

Kapcsolódó érdekesség, hogy Dél-Korea a napokban jelentette be a fiatalkorúak online játékát tíz éve korlátozó törvényének eltörlését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!