21 GB banki adatot törölt bosszúból a volt dolgozó

dollár USD
A clerk counts US dollar bills at a bank in Jimo city, east Chinas Shandong province, 10 August 2011. China boosted its holdings of U.S. government debt by 0.5 percent to $1.17 trillion in June, the third straight monthly increase, while other foreign investors were sellers of Treasuries for the first time since 2009. China raised its note and bond holdings by $1.655 billion to a record $1.16 trillion and ownership of bills by $1.57 billion to $4.55 billion, according to the Treasury Department data.
Vágólapra másolva!
Két nappal a menesztése után garázdálkodott a pénzintézet rendszerében.
Vágólapra másolva!

Nem minden alkalmazott viseli jól a menesztésének hírét, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának sajtóközleménye szerint a 35 éves Juliana Barile két nappal az elbocsátását követően 21 GB banki adatot törölt a volt munkáltatójának számítógépes rendszeréből.

A kép csak illusztráció Forrás: Imaginechina / Liang Xiaopeng

Barile távolról és részmunkaidőben dolgozott egy meg nem nevezett New York-i hitelszövetkezetnél, a május 19-én történt menesztésének okára nem derült fény a sajtóközleményből. Akármi is legyen az ügy kontextusa, a nő indítékát a bosszú jelentette, negyven perc alatt olyan 3500 mappát és 20 ezer fájlt törölt egy hálózati meghajtóról, főként jelzáloghitelek igénylésével kapcsolatos információkat.

A hitelszövetkezet szerint a menesztésekor az illetékesek azonnal szóltak az informatikusoknak, hogy tiltsák le Barile hozzáférését a számítógépes rendszerhez, azonban ez valamiért nem történt meg, így tudott jogtalanul bejelentkezni a brooklyni nő. A volt munkáltatója biztonsági másolatokból képes volt minden törölt adatot visszaállítani, azonban állítása szerint bő tízezer dollárjába került a művelet.

Barile bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádpontokban, jelentős bírság mellett papíron akár 10 évnyi börtönbüntetést is kaphat a tettéért, az ügyében eljáró bíró később dönt a büntetéséről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!