Egy hónapon belül bemutatkozhat az RDNA2 architektúrás videókártya.

Heteken belül tovább bővülhet lefelé a már RDNA2 architektúrát használó AMD grafikus kártyák tábora, a VideoCardz jóvoltából sajtófotók érkeztek az egyik legelső Radeon RX 6600 modellről. A Gigabyte márkajelzésű termék első pillantásra kísértetiesen hasonlít a gyártó egyik már piacra dobott Radeon RX 6600 XT-jére, azonban egy picivel rövidebb nyomtatott áramköri lapot kaphatott, plusz a komponensek elhelyezése terén is biztosan történtek változtatások.

Gigabyte Radeon RX 6600Forrás: VideoCardz

A jelenlegi információk alapján a Radeon RX 6600 javarészt csak annyiban tér el az XT jelzésű testvérétől, hogy 2048 helyett 1792 stream processzor dolgozhat a Navi 23 grafikus chipjében. A videómemória elvileg maradt 8 GB GDDR6, 128 bites sínen és 16 Gbps sebességgel, továbbá a kártya nyolctűs PCIE tápcsatlakozójából ítélve a csúcsfogyasztás terén sem történt jelentős csökkenés.

A hírek szerint szeptember végén vagy október elején bemutatkozó, Full HD felbontású játékra megfelelő Radeon RX 6600 érdemben lassabbnak bizonyulhat a GeForce RTX 3060-nál, így elméleti síkon az ajánlott fogyasztói árának 329 dollár alatt kellene lennie.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!